Korvstroganoff och ris

Korvstroganoff görs på många olika sätt men såhär gör jag.
 
 
Till 5 personer behöver du:
 
1 ring falukorv
1 gul lök
2 dl créme fraiche
2.5 dl grädde
2 tsk paprika pulver
0.5 tsk vitpeppar
0.5 tsk salt
3 msk Heinz chilisås
1 msk tomatpuré 
1 vitlöksklyfta
1 köttbuljongtärning
 
Gör såhär: 
 
Hacka upp falukorven i önskade bitar. Finhacka löken.
Stek falukorv och lök i stekpannan. 
Krydda med paprika, vitpeppar, salt och pressa i vitlök.
Blanda rund och häll i resten av ingredienserna.
Blanda och låt puttra ca 10 min.
 
Servera med ev ris och ärtor!
 
 

Köttfärslimpa med potatis och gräddsås

Husmanskost är så himla gott! 
Den här gången testade jag ett annat recept än jag brukar och detta vill jag rekommendera. 
 
 
Till 5 personer:
 
1 kg blandfärs
2 dl havregryn
2 msk potatismjöl
2 ägg 
2 msk kalvfond
3 msk grönsaksfond
1 tsk vitpeppar 
1 pkt bacon 140 g
 
Sås:
 
25 g smör
2 msk vetemjöl
2 1/5 dl grädde
2 1/5 dl mellanmjölk
2 msk kalvfond 
1 msk kinesisk soya
 
Gör såhär:
 
Börja med köttfärslimpan. Blanda alla ingredienser i en bunke förutom bacon.
Ta fram en ugnssäker form och forma en avlång limpa.
Dela baconet på mitten och klä in limpan i bacon så det täcker. 
In i ugnen 175 grader ca 40 min.
 
Sås:
Smält smöret i en kastrull. När det är helt smält så pudra över vetemjöl och vispa. Häll i grädden, vispa och låt tjockna. När det börjar bli tjockt så häll i resten av ingredienserna. Rör om och låt koka upp. När det kokar så sänk värmen så det bara sjuder fram tills köttfärslimpan är färdig.
 
Gott att servera till är potatis, morötter och gelé!
 
 
 

Pasta med bacon & champinjonsås

Sjukt enkelt och försvinnande gott!
 
 
Till 4 personer
 
400 g bacon
250 g färska champinjoner 
2 dl créme fraiche
2 dl grädde
1 schalottenlök
1 stor vitlöksklyfta lr 2 små
200 g riven ost (gratäng ost)
Lite svart och vitpeppar
pasta
 
Gör såhär:
 
Strimla upp baconet, hacka svampen och löken.
Stek bacon färdigt och häll sedan i löken och champinjonerna. Stek tills mestadels av vätskan dunstat.
Pressa i vitlöken.
Häll i créme fraiche, grädde och ost.
Blanda runt, krydda med lite svart och vitpeppar. Ev. Lite salt.
Låt puttra och koka pastan.
 
Servera! 
Visa fler inlägg