Ajvarkorvgryta och tagliatelle

Ibland behöver man hotta upp korvstroganoffen och testa lite andra smaker.
Ajvar är såå gott till mycket!
 
 
Till 4-6 portioner:
 
1 ring falukorv
1 gul lök
5 dl créme fraiche
1 dl grädde
1/5 dl ajvar mild
1 msk tomatpuré 
1/5 msk soja
en nypa socker
salt och peppar
2 msk hackad persilja
ev lite körsbärstomater 
 
Gör såhär: 
 
Hacka upp falukorven och löken. 
Stek allt.
Blanda créme fraiche, grädde, ajvar, tomat puré, soja, körsbärstomater och socker.
Häll över det stekta och låt koka upp. 
Sänk värmen och låt puttra, krydda.
Koka pastan enligt anvisning.
Sist häll i persiljan och blanda runt.
När pastan är färdig så är grytan också redo.
 
 
Servera! 👍😀
 

Kycklingkebab❣

Alltså denna kombination är så nära man kan komma pizzahaks kebab.
Super snabbt och super enkelt! 
 
 
Du behöver till 3-4 portioner
 
2 pkt bosniskt bröd Somun Lepina
finns bland bröd i frysdisken
1 pkt Kronfågel färdigstrimlad lårfile kebab
Grönsaker av smak och tycke
kebabsås
 
Gör såhär:
 
 
Hacka grönsakerna.
Stek kycklingen ca 10 min.
Låt bröden tina i rumstemperatur eller kör i micron 2 min.
ÄT! 😜
 
 
Jag har ett sjukt gott recept på hemmagjord kebabsås längre ner i bloggen men idag var jag bara helt enkel bekväm och köpte Rydbergs.
 
 
Så himla gott!

Baconinlindad köttfärslimpa med brunsås

Köttfärslimpan blir extra god när den är baconinlindad! 😍
 
 
Till 6 personer:
 
1 kg blandfärs
1 gul lök 
2 ägg
1 dl ströbröd
2 dl grädde
1 tsk salt
1 krm kryddpeppar 
1 tsk vitpeppar
1 msk kalvfond
2 tsk soja
2 pkt bacon
 
Brunsås:
 
4 dl grädde
2 msk kalvfond
1 grönsaksbuljong tärning
1 msk soja
2 msk lingonsylt
 
Gör såhär:
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop ströbröd, grädde, ägg, kalvfond. 
Låt stå medans du skalar och hackar eller som jag mixar löken.
Lägg i löken, blandfärs och kryddorna i smeten och blanda om.
Ta fram en ugnsform och varva baconet i botten och ut.
Tryck ut smeten i ugnsformen och täck uppepå med baconet som hänger utanför kanterna.
In i ugnen i 50 min.
 
 
Skala potatis och morötter och koka dem.
 
Gör brunsåsen:
 
Häll i alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt småputtra i 20 min.
 
 
Servera med lite svartvinbärsgele, mums!
Visa fler inlägg