Ost schnitzel med klyftpotatis och champinjonsås

 
Förlåt för riktigt dålig bild men vi va så hungriga så det gick lite fort hehe.
Bilden gör inte rätten rättvisa.

Igår hade vi några kära vänner över så då lagade vi ostschnitzel med klyftpotatis och min goda champinjonsås. ;) Jag å Elin känner varandra ut och innantill så vi har börjat tänka likadant också haha. När det är fredagsmys så köpte vi båda varsin Tommasi utan att pratat med varandra å skulle överraska den andra med vårat favvo vin. jag är jättekräsen när det gäller rödvin men detta vin är lent och fint och passar till mycket.
Till 6 personer:
 
12 skivor skinkschnitzel
6 skivor lagrad ost
3 uppvispade ägg
3 dl ströbröd
3 dl vetemjöl
½ msk kött och grillkrydda knorr
½ msk pepparmix
1 kg fast potatis rapsolja

Champinjonsås:
 
400 g färska champinjoner
2 msk vetemjöl
1 scharlottenlök
smör
5 dl grädde
1 msk pressad citron
1 tärning grönsaksbuljong
2 tsk kött & grillkrydda

Ugn 225 grader

Tvätta och skär upp potatisen i 4 klyftor vardera. Lägg på en ugnsplåt och ringla över rapsolja, kött & grillkrydda knorr, lite ströbröd. In i ugnen 225 grader varmluft ca 30 min. Banka ut skinkschnitzlarna. Ta en skinkschnitzel lägg sedan på en ostskiva och därefter en till skinkschnitzel så den blir dubbel. Gör 3 tallrikar, 1 med vetemjöl, 1 med uppvispat ägg, 1 med ströbröd/kött & grillkrydda/pepparmix blandat. Doppa runt om hela den dubbla skinkschnitzeln först i vetemjöl, sedan ägg och sist i ströbrödskryddan. Gör likadant med resten.
 
Såsen: Hacka löken fint, skiva champinjonerna. Bryn lite smör i en kastrull och stek löken gyllen och sedan i med svampen tills allt känns stekt. Lägg i buljongtärningen och pudra över vetemjöl och rör om. Häll ganska fort i hälften av grädden så det hela kokat upp och tjocknar. Sedan i med resten av grädden och citron + krydda. Koka upp och låt sedan sjuda tills allt annat är färdigt. Smaka av ifall du vill ha något mer i eller annan tjocklek på såsen.

Servera med en god sallad och varför inte ett gott vin.
#1 - - Amanda-fotoblogg:

Så gott det ser ut! :)