Köttfärslimpa med potatis och gräddsås

Husmanskost är så himla gott! 
Den här gången testade jag ett annat recept än jag brukar och detta vill jag rekommendera. 
 
 
Till 5 personer:
 
1 kg blandfärs
2 dl havregryn
2 msk potatismjöl
2 ägg 
2 msk kalvfond
3 msk grönsaksfond
1 tsk vitpeppar 
1 pkt bacon 140 g
 
Sås:
 
25 g smör
2 msk vetemjöl
2 1/5 dl grädde
2 1/5 dl mellanmjölk
2 msk kalvfond 
1 msk kinesisk soya
 
Gör såhär:
 
Börja med köttfärslimpan. Blanda alla ingredienser i en bunke förutom bacon.
Ta fram en ugnssäker form och forma en avlång limpa.
Dela baconet på mitten och klä in limpan i bacon så det täcker. 
In i ugnen 175 grader ca 40 min.
 
Sås:
Smält smöret i en kastrull. När det är helt smält så pudra över vetemjöl och vispa. Häll i grädden, vispa och låt tjockna. När det börjar bli tjockt så häll i resten av ingredienserna. Rör om och låt koka upp. När det kokar så sänk värmen så det bara sjuder fram tills köttfärslimpan är färdig.
 
Gott att servera till är potatis, morötter och gelé!