Pohlmanslåda

Snabbt, smidigt & gott!
 
 
Till 4 pers
 
8 hårdkokta ägg
8 rostbröd
olivolja
 
Räkstuvning:
 
2 msk smör
6 msk vetemjöl
2 dl grädde
6 dl mjölk
8 msk hackad dill
300 g räkor
1 grönsaksbuljong tärning
3 msk citronsaft
1 tsk citronpeppar 
1 tsk salt
 
Gär såhär:
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka äggen 10 min, skala och finhacka.
Skala räkorna eller gör som jag ta Engelvikens handskalade på burk 😜
Skär brödet i cm stora kuber.
Fräs smör och mjöl i en kastrull.
Tillsätt vätskan och vispa tills det kokar upp.
Häll i dill, citron och kryddor.
Häll tillsist i ägg och räkor.
Häll stuvningen i en ugnsform och lägg brödet uppepå.
Ringla lite olivolja över.
Ställ in i ugnen ca 7 min eller tills man fått fin färg på krutongerna.