Fläskpannkaka

Underskatta aldrig en ugnspannkaka.
Så himla gott med baconet i och extra mycket ägg i smeten för ökad mättnad. 
 
 
Till 6 personer behöver du:
 
10 ägg
5 dl vetemjöl
1 liter mjölk 3%
2 tsk salt
2 tsk farinsocker
1 tsk bakpulver
2 paket bacon
 
Gör såhär:
 
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg en liten klick smör i en ugnsform och ställ in i ugnen så smöret bryns.
Skär upp strimlor av bacon.
Ta ut den varma formen och lägg ut bacon strimlorna.
In i ugnen i 10 min.
 
Vispa äggen och vispa i 1 dl i taget av mjölet.
Späd med mjölken.
Vispa sedan i socker, salt och bakpulver.
När baconet är klart i ugnen, ta ut formen och häll i smeten.
Ställ tillbaka in i ugnen i 30 min. 
 
 
Servera med lingonsylt, mums!