Baconinlindad köttfärslimpa med brunsås

Köttfärslimpan blir extra god när den är baconinlindad! 😍
 
 
Till 6 personer:
 
1 kg blandfärs
1 gul lök 
2 ägg
1 dl ströbröd
2 dl grädde
1 tsk salt
1 krm kryddpeppar 
1 tsk vitpeppar
1 msk kalvfond
2 tsk soja
2 pkt bacon
 
Brunsås:
 
4 dl grädde
2 msk kalvfond
1 grönsaksbuljong tärning
1 msk soja
2 msk lingonsylt
 
Gör såhär:
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop ströbröd, grädde, ägg, kalvfond. 
Låt stå medans du skalar och hackar eller som jag mixar löken.
Lägg i löken, blandfärs och kryddorna i smeten och blanda om.
Ta fram en ugnsform och varva baconet i botten och ut.
Tryck ut smeten i ugnsformen och täck uppepå med baconet som hänger utanför kanterna.
In i ugnen i 50 min.
 
 
Skala potatis och morötter och koka dem.
 
Gör brunsåsen:
 
Häll i alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt småputtra i 20 min.
 
 
Servera med lite svartvinbärsgele, mums!