Äppelkaka med kanelcrumble

Höstkänsla med äppelkaka och en rejäl klick vaniljsås!
 
 
 
Smet:
100 g smör
2 dl socker
1 ägg
2 tsk bakpulver 
4 dl vetemjöl
1 1/5 dl grädde
 
Äppelfyllning:
2 äpplen
1/5 msk kanel
2 msk socker
 
Kanelcrumble:
50 g smör
1 1/5 dl havregryn
1/5 dl socker
1 dl vetemjöl
1/5 msk kanel
 
Gör såhär:
Sätt ugnen 175 grader.
Smöra och bröa en pajform. Jag använde kokos iställer för ströbröd.
Kör 100 g smör i 30 sekunder i micron, häll i socker och vispa luftigt. Knäck i ägget och vispa ihop.
Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner i smeten.
Häll i grädden och blanda ihop med en slickepott till en tjock smet.
Tryck ut i formen.
Skala, kärna ur och skiva upp äpplena. 
Blanda äpplena med kanel och socker.
Nyp ihop alla ingredienser till crumble.
Tryck ner äpplena i smeten och till sist häll över crumble.
Grädda i mitten av ugnen i 40-45 min.
 
 
Servera med vaniljsås eller glass 😍👍