Ajvarkorvgryta och tagliatelle

Ibland behöver man hotta upp korvstroganoffen och testa lite andra smaker.
Ajvar är såå gott till mycket!
 
 
Till 4-6 portioner:
 
1 ring falukorv
1 gul lök
5 dl créme fraiche
1 dl grädde
1/5 dl ajvar mild
1 msk tomatpuré 
1/5 msk soja
en nypa socker
salt och peppar
2 msk hackad persilja
ev lite körsbärstomater 
 
Gör såhär: 
 
Hacka upp falukorven och löken. 
Stek allt.
Blanda créme fraiche, grädde, ajvar, tomat puré, soja, körsbärstomater och socker.
Häll över det stekta och låt koka upp. 
Sänk värmen och låt puttra, krydda.
Koka pastan enligt anvisning.
Sist häll i persiljan och blanda runt.
När pastan är färdig så är grytan också redo.
 
 
Servera! 👍😀