Rosépeppar gryta, ugnsrostad potatis och haricot verts

 
Så himla gott med rosépeppar! 
 
Till 4 personer
 
800 g fläskfilé 
5 dl grädde
2 tsk dijon senap
1 msk mortlad rosépeppar 
2 msk soja
10 champinjoner
1 msk maizena 
0,5 dl vatten
 
800 g potatis
pommeskrydda
2 msk rapsolja
 
Gör såhär:
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva potatisen lagom tunt.
Lägg ut på en ugnssäker form, krydda och ringla oljan över. In i ugnen i 20-25 min.
 
Strimla upp fläskfilén och hacka champinjonerna. 
Mortla rosépepparn.
Stek fläskfilén ca 4 min häll sedan i champinjonerna så dom får steka med. Häll i rosépeppar, grädde, dijon, soja.
Låt puttra 10 min.
Blanda maizena med vattnet och häll i grytan så såsen tjocknar.
 
Dax att servera 😜🍽