Köttfärsgratäng

Detta är en så himla god helgrätt!
 
 
Du behöver till ca 6 portioner
 
10 ganska stora potatisar king edward
500 g blandfär
1/2 gul lök
10 champinjoner
2 msk kalvfond
2 msk kinesisk soja
2 msk knorr kött och grillkrydda 
2 msk ströbröd
5 dl grädde
 
Gör såhär:
 
Ugn 200 grader varmluft.
Skala potatisen och kör till strimlor på mandolinen eller i matberedare.
Hacka lök och champinjonerna, stek i smör.
Lägg i en skål och använd samma stekpanna till köttfärsen.
Häll tillbaka lök och champinjoner i den stekta köttfärsen.
Krydda och häll på soja och kalvfond. Blanda runt.
Lägg hälften av potatisen i botten av ugnsformen.
Häll i köttfärsblandningen över potatisen och lägg sedan resten av potatisen uppepå.
Häll på all grädde och stö över ströbrödet.
In i ugnen i 40-45 min.
 
Severa med en god sallad och salladsdressing.