Kanelbullensdag

Detta är Roy Fares recept på kanelbullar och herregud så goda och saftiga!!
 
 
För mig blev det exakt 30 bullar.
 
Vetedeg:
30 g jäst för söta degar
2.5 dl mjölk 3%
9.5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
5 g malen kardemumma
1 dl socker
1 ägg
110 g rumsvarmt smör
 
1 ägg
pärlsocker
 
Fyllning:
200 g mandelmassa
1 msk vaniljsocker
0,5 dl kanel
150 g rumsvarmt smör
 
sockerlag:
1.5 dl vatten
1 dl socker
 
Gör såhär:
 
Smula jästen i bunken till din matberedare.
Värm mjölken till fingervarmt.
Häll över jästen och sätt igång matberedaren sakta så jästen löser upp sig i mjölken.
Häll i resten av ingredienserna förutom smöret medans matberedaren går.
När degen gått ihop ökar du tempot på matberedaren och tillsätter lite i taget av smöret.
Kör degen 10 min i maskinen.
Lägg ut degen på ett mjölat bord och låt vila 20 min.
 
Fyllning:
Blanda alla ingredienserna. Jag hällde i allt i en mixer och mixade allt. Jättesmidigt. 
 
Kavla ut degen 3-4 mm tjock.
Bred ut kanelfyllningen och vik degen dubbelt.
Skär 1 cm remsor, jag använde en pizzaslicer.
Tvinna remsorna till snygga bullar.
Lägg på bakplåtsklädd plåt.
Låt jäsa 2 timmar, men 👆Om du har en ugn där du kan sätta på lampfunktion så släng in bullarna på plåtarna där i för det funkar som värmeskåp och jäsningen räcker 1.5 timme. Behöver då inte täckas av duk.
 
sockerlag: 
Blanda vatten och socker i en kastrull och koka tills alla sockerkristaller smält. Ställ åt sidan.
 
Sätt ugnen på 190 grader varmluft.
Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda 9 min eller tills du tycker dom är snyggt gyllenbruna.
Pensla bullarna med sockerlagen direkt efter du tagit ut dom ur ugnen.
 
NJUT!
 
 
 
#1 - - Maria Anderzon - Vegansk Skönhetsblogg:

gott, jag ska gå och köpa kanelbullar nu om en stund<3

#2 - - Angelica:

åh va gott det ser ut! hade inte tänkt att handla elr baka några kanelbullar idag men när man ser alla bloggare som lägger ut bilder på det så blir man ju sugen hehe (: