Beouf bourguignon

Så fantastiskt gott och värmande med en köttgryta som denna! Mustig, vinsmak och kött som faller isär.
Alla har sina varianter men såhär gjorde jag.
 
 
Till 4 personer
 
800 g högrev
300 g rimmat sidfläsk 
1 gul lök
200 g champinjoner 
0,5 dl vetemjöl
3 vitlöksklyftor
2 st lagerblad
1 tsk timjan
4 dl rödvin, använd ett mustigt och kryddigt vin
3 dl vatten
2 st köttbuljongtärningar
2 msk tomatpuré 
3 msk kinesisk soja
2 morötter
salt och peppar
 
Gör såhär:
Börja med grytan 3 timmar innan det är dax att äta.
Skär högrev till 3 cm tjocka bitar.
Strimla upp sidfläsket.
Dela svampen på 4 bitar, hacka löken i stora bitar.
Bryn först sidfläsk, ta ur och bryn köttet runt om. 
Ta ur och bryn svamp och lök. 
Häll sedan tillbaka allt i grytan och pudra över mjölet och blanda runt.
Häll på vin, vatten, buljongtärningar, tomatpuré, lagerblad, timjan, soja och pressa vitlöksklyftorna i grytan.
Låt koka upp och sänk sedan värmen så att grytan bara sjuder i 2,5 timme.
Om man vill ha lite tjockare gryta så kan man använda lite redning.
När 15 min återstår, skala och hacka upp moroten och släng ner i grytan.
 
Servera med potatispuré eller mos. 
 
 
Jag tycker Huntyard appassimento är ett ypperligt vin till denna rätt 👍