Pannbiffar i gräddsås, potatis, morötter & gelé

 
Husmanskost i all sin ära 😍
 
För 3 pers behöver du:
 
- 600 g potatis
- 300 g morötter
 
Biffar:
- 500g köttfärs
- 2 msk potatismjöl
- 1 dl grädde
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
 
Sås:
- 2 msk vetemjöl
- 25 g smör
- 3 dl mjölk
- 3 dl grädde
- 3 tsk kinesisk soya
- 2 msk kalvfond
- 2 msk svartvinbärsgelé
- 1 tsk vitvinsvinäger 
salt & vitpeppar
 
Gör såhär:
1.Blanda alla ingredienser till biffarna och forma till 6 st.
Lägg på en tallrik och låt stå tills du är klar med preppandet av det andra. 
 
2. Skala potatis och morötter. Nu körde jag färskpotatis så skalade bara morötterna.
Sätt igång och koka potatisen. Vänta med morötterna då de inte tar lika lång tid att koka.
 
3. Häll alla ingredienser förutom mjöl och smör till såsen i en bytta. 
 
4. Nu börjar du steka biffarna i smör 4 min/sida.
 
5. Ta ur dom ur pannan och lägg i en klick smör, pudra över vetemjöl och vispa runt. Ha byttan med såsen redo att hälla över hälften, vispà runt och låt koka upp och häll då i resten. 
 
6. När det är ca 15 min kvar av potatisen så lägg i morötterna eller koka dom separat. 
 
7.När såsen kokat upp är det bara att lägga i biffarna och låta dom sjuda med ca 5 min.
 
Dags att servera och pricken över i är en klick svartvinbärsgelé 😀👍