Kycklingfilé, rostad potatis och sjukt god dragonsås!

Efter en fullspäckad dag behöver man en ordentlig middag! 
Jag fullkomligt älskar dragon.
 
 
Till 4 pers behöver du:
 
4 st kycklingfiléer (alltid färsk typ kronfågel)
ca 1 kg fast potatis (gjorde på färskpotatis)
östenssons grillkrydda (köper man i delin)
2 msk rapsolja
1 msk knorr kött och grillkrydda
 
Till såsen:
 
50 g smör
2 msk vetemjöl
1 tärning grönsaksbuljong 
3 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk saft från citron lr koncentrat
1 msk kinesisk soya
2 tsk torkad dragon
4 msk hackad persilja (smidigt med hackad fryst)
 
1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
2. skölj potatisen, dela den på mitten, lägg i en ugnsform, ringla över olja och krydda med knorr kött och grillkrydda. Sätt in i ugnen.
3. Ta bort ev fett från kycklingfiléerna, krydda med Östenssons grillkrydda runt om, in i ugnen i ca 20 min.
4. Börja med såsen. Smält smöret i en kastrull, lägg i buljongtärningen. När smöret smält helt så pudra över vetemjölet och vispa runt samtidigt.
5. Häll i mjölken och låt tjockna och fort i med grädden, soya, citron, dragon. 6. Låt såsen sjuda lite lätt fram till att resten är färdigt. 7. Tillsist häll i persiljan i såsen och blanda runt. Sist men inte minst gör en god sallad och ev salladsdressing till så är måltiden komplett 😜
#1 - - a n n i k a:

Gott!