Köttfärs och kantarellpaj

 
Sommaren verkar göra ett sista ryck men just nu vill jag bara gå vidare till höst! 
 
Något som är riktigt höstigt är ju härliga kantareller.
 
Till 4 pers behöver du:
 
500 g köttfärs 
300 g kantareller
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk kött och grillkrydda knorr
 
Deg:
150 g smör
3.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
2 msk vatten
 
Äggstanning:
3 st ägg
3 dl grädde
150 g västerbottenost
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader över och undervärme.
Ta fram en matberedare och kör smör, vetemjöl, salt och vatten till en deg.
Tryck ut i en pajform, nagga botten med en gaffel och ställ in den i kylen.
 
Diska ur matberedaren lite lätt och släng sedan i lök och vitlök och mixa.
Stek kantarellerna så all vätska dunstar. Stek lök, vitlök och köttfärs. Krydda.
 
Förgrädda nu pajskalet i 10 min.
Under tiden, vispa ihop allt till äggstanningen.
 
Ta ut pajskalet ur ugnen.
Häll i köttfärsblandningen, bred ut så det täcker botten.
Häll över äggstanningen.
 
Grädda mitt i ugnen i 25-30 min.
 
Servera med en god sallad!