Köttbullar och stuvade makaroner

Eftersom king Edward potatisen inte riktigt är på ingång än på 3 veckor framåt så får man ta till andra alternativ till köttbullarna och vad passar då inte bättre än stuvade makaroner.
 
 
Till 4 pers behövs:
 
800 g blandfärs
2 st gula lökar
1 dl vatten
1 msk potatismjöl
0.5 tsk malen vitpeppar
2 tsk salt
 
8 dl mjölk
2 dl grädde
5 dl gammaldags makaroner
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar
0.5 krm muskotnöt
2 ägg
 
Gör såhär:
 
Ställ ugnen på 200 grader varmluft.
Skala och gör grova bitar av löken.
Kör den sedan till puré i en mixer. 
Blanda köttfärs, potatismjöl, vatten, lök och kryddor.
Rulla köttbullar.
Ställ in en plåt med smör i ugnen så smöret smälter.
Ta ut plåten och lägg på köttbullarna, in i ugnen i 30 min.
Skaka om lite då och då.
Valfritt men jag vill gärna steka köttbullarna lite hastigt i stekpanna efter för att få en snygg yta.
 
Koka upp grädd/mjölken under uppsikt.
Häll i makaronerna och koka i 20 min.
Rör om med jämna mellanrum.
När det kokat klart, dra av från plattan, krydda och knäck äggen och rör om.
 
Perfekt med en köttbulletång!
 
Färdigt att servera! 
Gott till är lite rå morot 👍