Kyckling enchiladas❣

Lill-lördag och riktigt goda enchiladas!
Detta funkar ju även som helgmat.
 
 
Till 4 personer behöver du:
 
500 g strimlad kycklingfilé 
2 dl créme fraiche tomat/basilika 
2 dl créme fraiche paprika/Chili
2 dl vanlig créme fraiche
1 burk majs
80 g bladspenat 
1 pkt med 6 tortillabröd 
2 dl riven ost
 
Gör såhär:
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Stek kycklingstrimlorna i smör så de blir genomstekt Ca 5 min.
Häll i all créme fraiche.
Låt koka upp, häll i majs och bladspenat.
Blanda runt ca 2 min.
Ta en ugnsäker form och lägg fyllning i mitten av varje tortillabröd och vik ihop. 
Sås som blir över i stekpannan häller du över tortilla knytena.
Strö över osten och ställ in mitt i ugnen 10 min.
 
 
 
Servera med en god sallad 😍👍

Köttbullar och stuvade makaroner

Eftersom king Edward potatisen inte riktigt är på ingång än på 3 veckor framåt så får man ta till andra alternativ till köttbullarna och vad passar då inte bättre än stuvade makaroner.
 
 
Till 4 pers behövs:
 
800 g blandfärs
2 st gula lökar
1 dl vatten
1 msk potatismjöl
0.5 tsk malen vitpeppar
2 tsk salt
 
8 dl mjölk
2 dl grädde
5 dl gammaldags makaroner
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar
0.5 krm muskotnöt
2 ägg
 
Gör såhär:
 
Ställ ugnen på 200 grader varmluft.
Skala och gör grova bitar av löken.
Kör den sedan till puré i en mixer. 
Blanda köttfärs, potatismjöl, vatten, lök och kryddor.
Rulla köttbullar.
Ställ in en plåt med smör i ugnen så smöret smälter.
Ta ut plåten och lägg på köttbullarna, in i ugnen i 30 min.
Skaka om lite då och då.
Valfritt men jag vill gärna steka köttbullarna lite hastigt i stekpanna efter för att få en snygg yta.
 
Koka upp grädd/mjölken under uppsikt.
Häll i makaronerna och koka i 20 min.
Rör om med jämna mellanrum.
När det kokat klart, dra av från plattan, krydda och knäck äggen och rör om.
 
Perfekt med en köttbulletång!
 
Färdigt att servera! 
Gott till är lite rå morot 👍

Supergod kyckling i ajvarsås och ris

Detta är en rätt som är jätte enkel och kräver en ganska liten insats. Försvinnande god dessutom.
Perfekt! 
 
 
Till 4 pers behövs:
 
600 g tunnskivad kycklingfilé
2 dl créme fraiche
3 dl grädde
1,5 dl mild ajvar relish
1 tsk honung
2 klyftor pressad vitlök
0,75 tsk salt
1 krm vitpeppar 
150 g riven ost
 
Gör såhär:
 
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Rulla den tunnskivade kycklingfilén som rullader. Jag körde med Guldfågelns färdigt tunnskivad kycklingfilé, så smidigt.
Krydda med salt och vitpeppar.
Blanda alla övriga ingredienser till såsen förutom osten i en bunke.
Häll över kycklingen. Ta en form så kycklingen blir helt täckt av såsen.
Ställ in i mitten av ugnen i 35 min.
Efter 35 min häll på osten och låt formen gå ytterligare 20 min.
 
Under tiden kycklingen är i ugnen, koka lite ris och gör en god sallad.
 
 
Visa fler inlägg