Snickerskladdkaka

 

Idag skulle jag lagat pannbiffar med löksås och kokt potatis men vi blev bortskämda med att min kära sambo hade lagat köttfärsås och pasta tills jag kom hem från jobbet.
Så istället får ni ett bakrecept på

Snickerskladdkaka:

 3 ägg

3 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

4- 5 msk kakao

2 dl vetemjöl

150 gram smält smör

1 burk med karamelliserad mjölk

Topping : 100 g mjölkchoklad, 1 dl hackade jordnötter
 
 

 Gör så här: Den karamelliserade mjölken finns färdig i konservburk och brukar stå vid kondenserad mjölk. Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Häll i kladdkakesmeten och klicka sedan ut den karamelliserade mjölken ovanpå. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Smält mjölkchokladen, hacka nötterna och lägg på kakan. Ringla över chokladen.
ÄT! ;)

#1 - - Alina Hallbäck:

det där såg farligt gott ut ;D

tusen tack fina du!

#2 - - Sara:

Mums så gott det där ser ut :)