Seg kladdkaka med kokostosca



Idag är det riktigt bakväder :)
Å då är en seg kladdkaka med kokostosca precis på sin plats. Den är ruggigt god och risk för att inte kunna låta bli att ätas upp. Bilden gör inte kakan rättvisa ;)

Ingredienser:  

Kaka:

200 g smör

4 st ägg

5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 krm salt

1 dl kakao

3 dl vetemjöl

Glasyr:

200 g (5-6 dl) kokosflingor

1 dl ljus sirap

2 dl strösocker

1.5 dl vispgrädde

75 g smör

Utrustning du behöver:

1 st ugnsform ca 25x35 cm

Gör så här:

Sätt på ugnen på 200°C, över och undervärme.

Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker pösigt . Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.

Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper.  Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.

Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.

När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.

När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.

Ät och njut!

 
#1 - - Amanda Jona [SPONTAN]:

Men alltså åh så gott!