Pannbiffar med löksås och kokt potatis

 
Igår skulle jag ha lagat pannbiffar med löksås, kokt potatis och ärtor men det fick bli idag istället :)
 
Detta är riktig husmanskost när den är som bäst.
Du behöver:
700 g blandfärs
1 ägg
½ finriven gul lök alt lökkrydda om man inte orkar riva
2 msk konc kalvfond
salt och pepparmix
 
Löksås:
 
2 gula lökar
smör
2 msk vetemjöl
3 dl grädde
2 dl vatten
1 tsk socker
2 msk kalvfond
1 msk soya
peppar
 
Skala potatisen, lägg i kastrull och börja koka. Jag använder fast potatis för jag tycker det blir bäst. Rör ihop ingredienserna till biffarna. Hacka löken till såsen så den står redo när det är dags att göra såsen och mät upp grädde/vatten, kalvfond + soya. Gör sedan 8 st biffar. Sätt ugnen på 100 grader och börja stek biffarna ca 4 min per sida på medelhög värme i stekpanna. Har man upp till 10 på stekplattan så kör jag på 6-7. Lägg nu över biffarna i någon ugnsäker form och in i ugnen. Använd stekpannan du stekte biffarna i och häll i lite smör och stek löken gyllene. När den är lagom stekt häll på sockret och sedan mjölet. Rör runt och häll sedan på hälften av vätskan så det kokar upp och tjocknar. Häll sedan på resten och koka upp. Krydda med lite peppar.
vServera med kokta ärtor eller andra goda grönsaker.
#1 - - Alina Hallbäck:

såg riktigt gott ut!! Ha en fin kväll! =)

Svar: Tack så mycket :) Detsamma!
Johanna