Kassler och currygratäng

 
Idag har jag, Elin och Molle provbakat en morotskaka som är att dö för! Oh my! Men det receptet kommer jag suga på ett litet tag till. Men det kommer så småningom i bloggen så ha tålamod ;)
Idag hade vi tjejmiddag + Molle såklart hehe och då lagade jag
 
Kassler och currygratäng
 
600 g kassler
ris till 4 portioner
körsbärstomater
Currysås:
2 ½ dl creme fraiche
2 ½ dl grädde
1 msk chilisås
½ msk curry
2 msk kycklingfond
lite salt
 
Ugn 200 grader varmluft
 
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Jag kör med Uncle Ben´s jasminris och det ska koka 10 min så då kör jag 7 min. Häll riset i en ugnsform. Skär bort kanten på kasslern och skiva upp den i önskad tjocklek på skivorna och fördela ut omlott på riset. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp under lätt omrörning. Halvera körsbärstomaterna och lägg över kasslern och häll sedan såsen över det hela. In i ugnen ca 20 min.

Servera med en god sallad till.