Himmelskt God lasagne utan bechamel!

 
Idag jobbar jag till sent så min kära sambo får stå för matlagningen ikväll. Förr brukade jag laga mat innan jobbet så dom bara har att värma på men min lilla familj har blivit bortskämda och vill inte värma på lagad mat utan vill ha lagad mat direkt från spisen, så då får han gott ställa sig vid spisen :P Å jag har inga problem med att äta matlåda och vi har rester sen helgen så ni får recept på enligt mig bästa receptet på Lasagne.
Strunta i béchamelsås för här har ni något mycket bättre!

Lasagne  6-8 port
 
2 skivor bacon
2 gula lökar, rivet  
3 vitlöksklyftor, pressade
2 morötter, rivet
2 selleristjälkar, rivet
2 tsk torkad oregano
2 tsk torkad basilika
 500 g blandfärs
2 burkar krossade tomater
1 av burkarna fyller du sedan med vatten
salt och svartpeppar
12 lasagneplattor
 
Istället för béchamelsås
 
150 g parmesanost
6 dl crème fraiche
2 tsk pepparmix
2 tomater, skivade
 
Ugn 200 grader

Gör såhär: Jag kör, lök, morötter, selleri med rivjärn i matberedaren. Bara skala och halvera och tryck i allt så det rivs i matberedaren. Så smidigt :P Ta bort bladet i matberedaren och pressa i vitlöken. Hacka upp baconet. Fräs baconet i torr panna, ta ur när de är nästan knaperstekt och lägg på hushållspapper. Fräs nu de rivna grönsakerna i baconfettet som är kvar i pannan tills de blir lite mjuka. Lägg över i en skål sålänge. Stek köttfärsen färdig, häll i de krossade tomaterna, vatten, oregano, basilika, salt och peppar, de frästa grönsakerna och baconet. Låt småputtra i 1 timme. Man kan korta ner tiden men smakerna blir som bäst ju längre det kokar. Under tiden, rengör matberedaren lite lätt och riv sedan parmesanosten. Blanda nu ihop parmesanost, creme fraiche och pepparmix.

Smörj nu en ugnsform och börja montera lasagnen. Börja alltid med plattor i botten, sedan hälften av köttfärskoket, plattor, parmesankrämen, plattor, resten av köttfärsen, plattor och till sist överst parmesankrämen. Bred ut krämen och lägg på skivade tomater.

In i ugnen 30 min.

I know, denna rätt tar tid men den är värd all väntan!! Perfekt att göra en ledig dag eller om man förberett köttfärsröran dagen innan. Då är det bara att montera och ugnstiden.
Servera med en krispig sallad.