Risgrynsgröt och Matsedel v.49

 
Förlåt för att ni inte fick något inlägg igår :( Det va full rulle från att vi steg upp ur sängen tills jag hamnade i soffan senare på kvällen. Veckan överlag har varit energimässigt dränerande.
Ny vecka, nya möjligheter :)

Ett måste till 1:a advent är ju nykokt risgrynsgröt! Det tar lite tid men med detta recept krävs väldigt liten insats.
 
Risgrynsgröt i Micro:

2 dl grötris
2/3 tsk salt
3 dl vatten
7 dl mjölk 3%
1 st kanelstång
 
Gör såhär:
 
Ta en djup form som klarar värme. Lägg i grötriset, salt, kanelstång och vatten. In i micron på 750W i 10 min. Ta ut formen och blanda i mjölken och kör ytterligare 750W i 10 min. När det är färdigt ta ut och rör om litegrann och kör på halv effekt 500W i 30 min och sedan är det klart!

Sedan min uppväxt har vi alltid ätit risgrynsgröt med sirap, kanel och mjölk. Vad äter ni till eran risgrynsgröt?
Nu till veckans reklamblad och veckomatsedeln v. 49.
 
Gobitar ur annonsbladet:
Vi firar 5 år på Östenssons Väster

Då har vi dagserbjudanden hela veckan
Måndag Fryst torskfilé 400 g 20 kr/st
Tisdag Krav bananer 5 kr/kg
Torsdag Laxfilé hel sida 69 kr/kg
Fredag Arla grädde 5 dl 10 kr/st
 
Allmänna erbjudanden:
 
Karrékotlett 39,95 kr/kg ord. pris 79,95 kr/kg
Tvådelad kycklingfilé guldfågeln 129 kr/kg
Grillad kycklingklubba 10 kr/st
creme fraiche 2 st för 18 kr ord. pris 12,95 kr/st
Smör arla 500g 24,95 kr/st ord. pris 32,95 kr/st
 
Veckomatsedeln v. 49

Måndag: Kycklingrullader i sås, ris och sallad
Tisdag: Fiskgratäng med torsk och kokta ärtor
Onsdag: Grillkycklinggryta, ris och sallad
Torsdag: Ugnstekt laxfilé, romsås, kokt potatis och broccoli 
Fredag: Quinland Karré i sås, klyftpotatis och sallad
0 kommentarer
publicerat i Frukost
Taggar: Risgrynsgröt, advent, annonsblad, erbjudanden, frukost, helg, kanel, mjölk, sirap, söndag, östenssons

Tv 4 på östenssons väster + 4 peppar fläskfilegryta

 
Ja som jag berättade igår så kom Tv4 idag till jobbet och filmade. Denna gången fick jag agera biroll haha..
Det var nämligen Familjen annorlunda som handlade sitt fredagsmys idag på Östenssons. Alla mina kollegor gömde sig och vägrade vara med och tyckte att jag som redan gjort det där kunde göra det igen. Såklart handlade dom i våran deli och där agerade jag :P Detta skulle om jag fattade det hela rätt sändas redan i Januari så då får jag se vad som kom med.

Men nu till dagens middag: SUPERGOD 4 peppars fläskfilégryta med klyftpotatis och sallad.

Till 4 personer behöver du:

1 putsad fläskfilé
1 burk cantadou 4 peppar
4 dl grädde
2 msk kalvfond
1 msk soya
1 dl creme fraiche
 
1 kg fast potatis
1 msk kött & grillkrydda
3 msk rapsolja
 
ugn 225 grader
 
Tvätta och skär upp klyftpotatisen. Lägg på en ugnsform och ringla över lite rapsolja och krydda med kött & grillkrydda knorr. in i ugnen ca 30-40 min.
  Putsa och skiva upp köttet i önskade bitar. Bryn köttet. Mät upp grädde, soya, kalvfond, creme fraiche och cantadou och blanda ihop för att sedan hälla mixen över det stekta köttet. Låg koka upp och blanda runt. Låt det småputtra 10 min.

Gott med en god sallad till!
En kommentar
publicerat i Helgmat
Taggar: cantadou, creme fraiche, fast potatis, fläskfilé, gryta, grädde, kalvfond, tv4

Imorgon kommer Tv4 till jobbet för inspelning

 
Imorgon kommer Tv4 till Östenssons Väster och ska göra inspelningar, spännande!
Då kan man undra vad som ska ske ;) Mer om det berättar jag imorgon.
 
Här kommer receptet på brie och salamipaj.

Du behöver:
till degen
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten
 
Fyllning:
250 g god brieost
250 g salami (jag tog tomat & basilika)
1 rödlök skivad
2 dl vispgrädde
3 ägg
salt och peppar
1 dl riven gratängost
 
Ugn 200 grader
Arbeta ihop degen i matberedare. Tryck ut degen i en pajform 22-24 cm. Nagga pajskalet i botten och förgrädda skalet 10 min i ugnen. Skär salamin i önskad storlek och form. Jag skivade salamin på jobbet i skärmaskin och sedan strimlade hemma. Skär även brieosten i skivor. Ta ut pajskalet och varva osten, salamin och rödlöken. Vispa ihop grädde och ägg och häll över. Strö lite riven ost uppepå och grädda 20-25 min.
Servera med en god sallad!
Visa fler inlägg