Ljuvlig fiskgratäng med dillsås

 
Fiskgratäng med dillsås är ju bara såå gott!

Till 4 personer:
 
600 g torskfilé
salt och citronpeppar
 
Potatismos:
800 g potatis mjölig
1 dl mjölk
1 ägg
smör
1 msk kockens pommes och moskrydda
 
Sås:
50 g smör
1 grönsaksbuljongtärning lr fiskbuljong
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
3 msk dill
1 msk citron
salt och citronpeppar
 
Sätt ugnen på 200 grader över och undervärme
 
Skala och koka potatisen mjuk. När den kokat färdigt så är det dags att göra potatismos av det. Jag pressar alltid potatisen för att få ett riktigt slätt och fint mos. Kör lite mjölk i mikron så det blir varmt och häll över den pressade potatisen tillsammans med ägg och lite smör. Blanda om till ett fint potatismos. Jag brukar krydda moset med mos och pommeskrydda från märket Kockens. Nu kan du låta moset stå medans du fixar det andra.

Smörj en ugnsform med smör, lägg i fisken och krydda. In i ugnen i 15 min.
 
Under tiden gör såsen. Smält smöret och häll i vetemjölet, blanda om hastigt och sedan snabbt i med hälften av mjölken. Koka upp tills såsen tjocknat och häll då i resten av mjölken. I med buljongtärningen och låt puttra. Häll nu i citron, dill och kryddor.

När fisken är färdig i ugnen ta ut formen och spritsa eller lägg i moset runtom. Häll såsen över fisken. In i ugnen igen i 20 min eller tills du tycker moset fått tillräckligt med färg.
Medans fiskgratängen blir färdig i ugnen är det bara att koka lite ärtor.
 
Färdigt att servera!
0 kommentarer publicerat i Vardagsmat
Taggar: dillsås, fiskgratäng, potatismos, torsk, ärtor